BABYTAALTRAINING

Baby's huilen.

Deze opmerking krijg je vast wel eens te horen als kersverse ouder. Of eentje die ook vaak terugkomt: een moeder weet waarom haar kind huilt.

Wel, bij sommige ouders zal het instinctmatig best lukken. Maar de meeste volwassenen hebben echt geen idee wat er juist aan de hand is en proberen vanalles uit totdat er uiteindelijk iets werkt. 

Daardoor krijgen ouders ook van alle kanten tegenstrijdige adviezen.

En ook als consulent kom ik regelmatig huilbaby's tegen waarbij dragen meer als noodzaak gezien wordt, omdat dragen dan kan helpen, zodat het kindje wat tot rust komt en getroost wordt.

Maar waarom huilen baby's? 

Om antwoord te geven op deze vraag moet je weten dat het huilen van een baby reflexmatig gebeurt. Ze reageren dus op prikkels met huilen als reactie. Vaak is huilen al een stap verder in de reactie en hebben ze eerst andere geluidjes laten horen.

Priscilla Dunstan ontdekte dat er vijf basisgeluiden zijn die gekoppeld kunnen worden aan specifieke behoeftes/ongemakken bij baby's. Vanuit deze wetenschap ontwikkelde ze haar Dunstan babytaal.

Wat is het?

In een babytaal consult leer je de theorie achter de basisgeluiden, welke behoefte/ongemak ze vertegenwoordigen en hoe ze te herkennen. Zo kom je een hele stap dichter bij wat je kindje nodig heeft, en dit geeft je volop zelfvertrouwen, en brengt ritme en rust.  Het vormt meteen ook een goede veilige basis/hechting. 

Hoe werkt het?

Je maakt een afspraak door onderstaand formulier in te vullen. Het consult zelf is louter informatief, dit kan met of zonder je kindje.

Er wordt naast theorie vooral ook geoefend met videobeelden zodat je achteraf goed gewapend kan luisteren wat je eigen kindje je te vertellen heeft.

 

 

Aanvraagformulier babytaalconsult