Het WAT-HOE-WAAROM van dragen

Mensenbaby’s zijn gemaakt om gedragen te worden. Hun primaire reflexen en bolle houding met opgetrokken beentjes bewijzen dit. Ze zijn verder totaal hulpeloos en 100% aangewezen op hun verzorgers, en ze hebben de neiging om te gaan huilen als alarmsignaal als ze alleen zijn en zich onveilig voelen.

Je kindje dicht bij je dragen zorgt voor een veilige hechting tussen jou en je kindje, door het vrijkomen van oxytocine, het knuffelhormoon. Het is fijn om zo te knuffelen en te communiceren met je baby.

Het doet daarnaast het stresshormoon dalen, bij zowel ouder als kind en hierdoor gaan baby's minder huilen.

Verder is bewezen dat het dragen van je kind zijn zelfvertrouwen, sociale interactie, motoriek en sensoriek gaat bevorderen. Je kindje ontwikkelt zich vanop een veilige, vertrouwde plek, bevestigd door de aanwezigheid van jouw geur en hartslag.

Ook helpt bij het verlichten van darmkrampen en refluxklachten door de spreidhurkzit, de warmte en bewegingen van jouw lichaam.  Ergonomisch dragen kan ingezet worden als hulpmiddel bij het behandelen van heupdysplasie en voorkeurshoudingen.

En bovenal is het enorm praktisch, want je hebt je beide handen vrij. Een draagdoek past zo in je tas en is op elk terrein inzetbaar.