WIE BEN IK?

Ik werd geboren in 1980 en kreeg van mijn ouders de naam Zoë, wat 'LEVEN' betekent.

Ik groeide op in Oelegem, deed mijn naam eer aan want hield van alle leven groot of klein, en riep als kleuter al: "ik word later dierenarts!"

In 2004 maakte ik dat dan ook waar, doorliep verschillende stages en interims en begon in 2006 met mijn eigen dierenartsenpraktijk.

Het leven van een zelfstandige fluctueert behoorlijk en na de geboorte van Rune in 2010 en Flore in 2013 was een beetje meer standvastigheid wel aan de orde. Na alle ervaring in de jeugdbeweging was de extra stap richting onderwijs dan ook snel gezet. In 2015 behaalde ik het diploma van leraar en besloot dan ook beide jobs te combineren om zo zoveel mogelijk levende wezens te helpen.

In 2016 kwam Milla erbij en bij de zussen had ik al beperkt kunnen proeven van het dragen en met mijn natuurlijk zorginstinct was het niet meer dan normaal om dat verder te zetten, temeer omdat het ook handig was om twee handen vrij te hebben voor de zusjes. 

Maar dragen had nog meer voordelen.  Milla was prikkelgevoelig en kon en kan nog steeds helemaal tot rust komen in de draagdoek. Zo veilig en geborgen. Ik genoot van de band tussen ons. Dus wilde ik meer weten en probeerde tal van draagsystemen uit. Vooral de technische kant boeide me enorm, dat kantje heb ik van m'n vader geërfd.

En toen ik eind 2017 m’n arm brak en minder actief kon zijn, besloot ik m’n naaimachine boven te halen en een draagzak te maken die combineerde wat ik zelf fijn vond en niet terugvond bij het commerciële aanbod op dat moment.

De drager werden dragers en niet veel later werd het allemaal officieel en startte ik met mijn eigen naailabel: Zoedeloe. Dit combineert mijn naam en wat je zegt als je ergens vertrekt.

Het naaien/creëren bleek echt m'n passie, dus besloot ik om de opleiding te gaan volgen tot draagconsulent, om mensen nog beter te kunnen bijstaan in hun keuze voor een op maat gemaakte drager. Met Zoedeloe, zorgzaam dragen op maat, werd mijn derde droom realiteit.

En het dragen/dragers maken geeft me energie en voldoening, en het blijft me boeien dus ook op bijscholingen en scholingsdagen van de Vlaamse vereniging van Draagconsulenten en haar Nederlandse zustervereniging, knoopintervisies met collega's en productdagen ben ik te vinden, om nieuwe mama’s en papa’s zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen geven bij het dragen van hun kindje.

Als maakster blijf ik zoeken en kijken naar nieuwe, betere/andere manieren om veilig en ergonomisch te dragen, ook in uitzonderlijke situaties.

Recent werd dan ook mijn eigen drager op punt gesteld. De ZOEF werd speciaal ontwikkeld op vraag van collega's naar een drager voor grotere, zorgbehoevende kindjes, die meer ondersteuning kon bieden dan de huidige  dragers op de markt en inspeelt op de noden van deze zorgkindjes.

Het bedrijfje werd een heus bedrijf en eind 2020 nam ik de draag-o-theek over en bundel ik mijn krachten samen met collega Karen Laenen van Madoek. Zo zorgen we voor nog meer draagliefde, draagplezier en draagadvies op maat.