WIE BEN IK?

Mijn bestaan vindt zijn oorsprong in 1980, in een klein dorpje, Oelegem, groeide ik op onder de naam Zoë, wat 'LEVEN' betekent.

In deze landelijke groene streek was mijn levensmotto als driejarige "ik word later dierenarts!", en mijn schoolbeleving stond dan ook altijd in functie hiervan.

In 2004 studeerde ik dan ook af als trotse dierenartse, doorliep verschillende stages en interims en begon in 2006 met mijn eigen dierenartsenpraktijk.

Het leven van een zelfstandige fluctueert nogal eens, en zeker op financieel vlak was na de geboorte van Rune in 2010 en Flore in 2013 een beetje meer standvastigheid wel aan de orde. Als jong volwassene had ik al veel ervaring in jeugdwerk, en de extra stap richting onderwijs was dan ook snel gezet. Ik stapte opnieuw in de schoolbanken en in 2015 behaalde ik het diploma van leraar. Beide jobs te combineren om zo zoveel mogelijk levende wezens te helpen was mijn volgende levenswerk.

In 2016 kwam Milla erbij, en bij haar zussen had ik al beperkt kunnen proeven van de voordelen van dragen, en met drie kinderen is je handen vrij hebben soms een must. 

Maar dragen had nog meer voordelen. Ik ondervond met mijn natuurlijk en professioneel ontwikkeld zorginstinct hoe we er beiden van profiteerden. Milla was prikkelgevoelig en kon (en kan) nog steeds helemaal tot rust komen in de draagdoek. Zo veilig en geborgen. Het was een boost voor de borstvoeding en ik genoot van de band tussen ons, de rust momentjes met nog twee aandachteisende kleuters. Dus wilde ik meer doeken proberen en meer over draagsystemen weten en testte tal van draagzakken uit. Vooral de technische kant boeide me enorm, dat kantje heb ik van m'n vader geërfd.

En toen ik eind 2017 m’n arm brak en minder actief kon zijn, besloot ik m’n naaimachine boven te halen en een draagzak te maken die combineerde wat ik zelf fijn vond en niet terugvond bij het commerciële aanbod op dat moment.

De drager werden dragers en niet veel later werd het allemaal officieel en startte ik met mijn eigen naailabel: Zoedeloe. Dit combineert mijn naam en wat je zegt als je ergens vertrekt. En de doekconversies blijven komen. Als maakster blijf ik zoeken en kijken naar nieuwe, betere/andere manieren om veilig en ergonomisch te dragen, ook in uitzonderlijke situaties.

Recent werd dan ook mijn eigen drager op punt gesteld. De ZOEF werd speciaal ontwikkeld op vraag van collega's naar een drager voor grotere, zorgbehoevende kindjes, die meer ondersteuning kon bieden dan de huidige dragers op de markt en inspeelt op de noden van deze zorgkindjes.

Het naaien/creëren bleek echt m'n passie, dus besloot ik om de opleiding te gaan volgen tot draagconsulent, om mensen nog beter te kunnen bijstaan in hun keuze voor een op maat gemaakte drager. Met Zoedeloe, zorgzaam dragen op maat, werd mijn derde droom realiteit.

Het dragen/dragers maken geeft me energie en voldoening, en het blijft me boeien dus ook op bijscholingen en scholingsdagen van de Vlaamse vereniging van Draagconsulenten en haar Nederlandse zustervereniging, knoopintervisies met collega's en productdagen ben ik te vinden, om nieuwe mama’s en papa’s zo goed mogelijk ondersteuning op maat te kunnen geven bij het dragen van hun kindje.

En ook op de verschillende draagforums kom je me regelmatig tegen, waar ik probeer om ouders te helpen in hun zoektocht tussen alle feiten en fabels.

Het bedrijfje werd een heus bedrijf en eind 2020 nam ik de draag-o-theek over en bundel ik mijn krachten samen met collega Karen Laenen van Madoek. Zo zorgen we voor nog meer zorgzame draagliefde, draagplezier en draagadvies op maat.