Wel of niet een twist maken?

Gepubliceerd op 16 februari 2022 om 22:55

We zien het in draagland vaak, twisten van de draagdoek onder de billetjes van een baby bij de basisknoop ofte FWCC. Maar is zo een twist nodig, nuttig, een must, of gewoon een modegril?


Het antwoord is zoals steeds genuanceerder dan dat.

Een twist kan namelijk zeker noodzakelijk zijn, maar dan enkel bij een heel erg jonge, a terme geboren baby die nog een gesloten houding heeft en waarbij het voldoende spreiden van de beentjes nog teveel weerstand ondervindt of waarbij de doek die onder de beentjes zou doorlopen deze in een verkeerde en oncomfortabele houding dwingt.
In die gevallen kan het nodig zijn om de doek onder de billen van je kindje te gaan twisten, net zolang tot je met de staarten die terug naar je rug vertrekken ruim onder de voetjes van je kindje uitkomt.
In alle andere gevallen is het dus niet nodig, sterker nog, een twist gaat vaak gepaard met spanningsverlies en maakt dus net dat je knoop eigenlijk minder mooi zit. En door onvoldoende ver te twisten komt de doekbaan eerder ter hoogte van de voetjes van je baby uit, wat dan weer een afzetreflex kan triggeren.
Sommige kindjes houden ook niet van de andere drukverdeling die een twist met zich meebrengt, en sommige ouders duwen hun baby teveel omhoog met de twist, waardoor die ook niet meer goed gepositioneerd zit.

 

Onze conclusie is dus: een twist is slechts in heel uitzonderlijke gevallen wenselijk. Twijfel je? Laat dan even een consulente meekijken. Je vindt ons op www.draagconsulenten.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.