WIE BEN IK?

Ik zag het daglicht in 1980 en kreeg van mijn ouders de naam Zoë.

Ik had een heerlijke jeugd in het groene Oelegem en ontdekte al heel snel hoeveel ik van alle levende wezens hield. Een studiekeuze in de richting van dieren was dan ook waar ik naartoe leefde.

In 2004 studeerde ik af als dierenarts, doorliep verschillende stages en interims en begon in 2006 mijn eigen dierenartsenpraktijk.

Het leven van een zelfstandige loopt niet altijd even gesmeerd en na de geboorte van Rune in 2010 en Flore in 2013 was een beetje meer standvastigheid wel aan de orde.

Werken met kinderen was altijd een grote droom, en na alle ervaring in de jeugdbeweging was de extra stap richting onderwijs dan ook de enige logische keuze.

In 2015 behaalde ik het diploma van leraar en besloot beide jobs te combineren om zo zoveel mogelijk levende wezens te helpen.

Een jaartje later kwam Milla erbij. Bij haar zussen had ik al kunnen proeven van het dragen en met mijn natuurlijk zorginstinct was het niet meer dan normaal om dat verder te zetten, temeer omdat ik twee handen nodig had om die zusjes in het oog en bij de hand te houden. 

Maar dragen had nog meer voordelen.  Milla was graag bij mama, prikkelgevoelig en handig voor een vlotte borstvoeding en kon helemaal tot rust komen in de draagdoek. Zo veilig en geborgen. Dus ik wilde meer weten en probeerde tal van draagsystemen uit. Vooral de technische kant wekte mijn interesse. En toen ik eind 2017 m’n arm brak en minder actief kon zijn, besloot ik m’n naaimachine boven te halen en een draagzak te maken die combineerde wat ik zelf fijn vond en de technische snufjes waar ik de meerwaarde wel van zag.  

De drager werden dragers en een nieuwe passie was geboren. En niet veel later werd het allemaal officieel en startte ik met Zoedeloe. Dit combineert mijn naam en wat je zegt als je ergens vertrekt.

Het naaien/creëren alleen boeide me zo, dat ik besloot om mensen nog beter te kunnen bijstaan in hun keuze voor een op maat gemaakte drager, en in 2018 startte ik met het eerste deel van de opleiding tot draagconsulent.

Ondertussen volgde ik naast de basisopleiding, ook de cursus voor gevorderde draagconsulenten, de module knoopwijzen voor zwangeren en de module basis soft structured carriers en de masterclass voorgevormde dragers. Daarnaast was ik reeds aanwezig bij verschillende bijscholingen, knoopintervisies en productdagen om nieuwe mama’s en papa’s zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen geven bij het dragen van hun kindje.

En daar stopt het niet, ik blijf verder ontwikkelen aan nieuwe, verbeterde manieren om te dragen, ook in uitzonderlijke situaties.

Recent werd dan ook mijn eigen drager op punt gesteld. Deze werd speciaal ontwikkeld op vraag van collega's voor een drager voor grotere, zorgbehoevende kindjes, die meer ondersteuning kon bieden dan de huidige commerciële dragers en inspeelt op de noden van deze zorgkindjes. Past jouw kindje in dit plaatje? Vraag dan jouw consulente achter de 'ZOEF'.