Draagdoek of draagzak?

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 15:30

Heel vaak krijg ik de vraag, wat is nu het beste? Een draagdoek of een draagzak? En welke dan?

Nu, daar is niet zomaar een eenduidig antwoord op te geven, want wat iemand fijn vindt, is zo persoonlijk. Als ik puur de voor- en nadelen op een rijtje moet zetten, dan zijn de belangrijkste voordelen van een doek: past altijd, en dat je doormiddel van verschillende knopen de drukverdeling kan veranderen zodat je steeds het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij je eigen lichaam houdt, waardoor het gewicht ook meer verdeeld wordt over je hele torso. Voordelen van een drager: wijst zichzelf uit, minder ingewikkeld of minder omvangrijk, stoerder.

Persoonlijke ben ik echt een doekenmens, ik hou van de afwisseling van verschillende knopen en stijlen. Maar doeken hebben ook zeker wel nadelen. Zo moet je echt kijken naar welke dikte past bij je kindje en je zelf prettig vindt om te knopen. Het knopen zelf vraagt wel wat techniek en handigheid. Ook is knopen op verplaatsing vaak een hele uitdaging, zeker als het Belgische weer meespeelt. Als je medisch problemen ondervindt bij het knopen en aanspannen dan is een doek ook niet meteen de betere keuze.

Een drager moet je dan weer als gegoten zitten, omdat elk type en merk een ander pasmodel heeft en iedereen een andere lichaamsbouw heeft. Ook zijn sommige dragers best moeilijk af te stellen, en is wisselen tussen verschillende personen en kinderen vaak moeilijker omdat dan de afstelling moet aangepast worden en hij voor de ene niet fijn zit.

Weet je zelf niet goed welk systeem bij je past? Vraag dan zeker meer info aan jouw draagconsulent.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.