Face forward dragen

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 09:16

Face forward dragen en waarom we er geen fan van zijn!

In de eerste plaats omdat de meeste systemen (de foto is het ultieme voorbeeld😜) helaas niet de juiste houding kunnen bieden waarin een kindje ondersteund dient te worden, rekening houdend met de fysiologie en motorische ontwikkelingsfase.
We spreken dan over een mooie knie tot knie ondersteuning, waarbij de billetjes dieper zakken dan de knietjes en de ergonomische M-houding tot z'n recht komt. Graag zien we daarbij ook dat het kindje de rug licht kan bollen, in die mate die past bij zijn ontwikkeling.


Maar nog veel belangrijker is dit, omdat kindjes zo zich zo niet kunnen afwenden van prikkels. De houding maakt dat een kindje z'n gezichtje niet kan wegdraaien en bovendien kunnen ze zo niet peilen naar jouw mimiek en reacties als draagouder. Op deze manier moeten ze alles dus maar zelf verwerkt zien te krijgen.
Dit lukt voor de ene baby al beter dan voor de andere, maar leidt in de meeste gevallen tot frustratie en overprikkeling.

Geeft jou baby aan dat de wereld wat mag uitbreiden rond hem heen? Vaak zien we dat rond de leeftijd van 4-5 maanden kindjes zich meer beginnen draaien en afzetten. Om hier aan tegemoet te komen is heupdragen of rugdragen een fijn alternatief. En daar zijn uiteraard ook vele manieren voor voorhanden. Het systeem dat bij jullie past, of het nu een doek of drager is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.